Kersttijd bij Quite Write Fondsenwerving

Wij kijken terug op een goed jaar waarin we een aantal mooie projecten hebben geholpen bij de realisatie. Droomwensen zijn in vervulling gegaan. Hieronder een greep uit de Quite Write projectengalerij.
In januari hebben we fondsenwerving gerealiseerd voor een productie van Stichting Theater Zorg en Welzijn rond het thema psychische kwetsbaarheid met als titel ‘Vind je het Gek?!’. De theatervoorstelling is in productie gegaan en is te zien in verschillende theaters in het land. Wij waren toeschouwer bij de voorstelling voor familieleden en bekenden van cliënten van Mondriaan Geestelijke Gezondheid in Heerlen.
Wat een ontroerend mooie voorstelling.

In mei hebben we een groot(s) project afgerond. De begroting van Dorpshuis Buinen kwam rond met een subsidie van de Leader Noordoost Nederland. Andere grote bijdragen kwamen van DOEN, Oranje Fonds en het VSB Fonds. Inmiddels is de bouw van het dorpshuis in volle gang. De oplevering wordt verwacht in het vroege voorjaar van 2019. We gaan een kijkje nemen bij de opening van dit grootse buurtinitiatief.
Een grote groep kwetsbare alleenstaande ouderen kon deze zomer met stichting DoornRoosje  uit Doorn op vakantie dankzij bijdragen van fondsen voor ouderen. DoornRoosje organiseert deze week voor mensen met een afnemend sociaal netwerk. Mooie momenten en nieuwe vriendschappen zijn tijdens de vakantieweek ontstaan. Daar doen we het voor!
Deze zomer kwam fondsenwerving voor het oratorium Elijah rond. Christelijke Oratoriumvereniging IJsselstein  kon daardoor met een gerust hart verder met de voorbereidingen van Felix Mendelssohns uitzonderlijk grote werk Elijah dat zij in het najaar hebben uitgevoerd. Regionale cultuurfondsen hebben dit werk mede mogelijk gemaakt.
In het najaar hebben wij de fondsenwerving voor het eerste deel van het project ‘Mondriaan Ouderen bewegen 2.0’ gerealiseerd. Mondriaan  biedt ouderenzorg in een rustige, beweegvriendelijke omgeving die ten goede komt aan de fysieke, cognitieve en geestelijke gezondheid. Mondriaan heeft bewegen integraal vervlecht in haar beleid. Eerder hebben wij fondsen geworven voor een beweegtuin voor Mondriaan ouderen. Als vervolg hierop zijn we fondsen gaan werven voor spelmateriaal voor Mondriaan Ouderen binnen de muren van de instelling. In het najaar nam Mondriaan Ouderen de al zo lang gewenste Tovertafel en Airhockeytafel in gebruik, dankzij giften van RCOAK, Monuta Helpt en de Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe.
We gaan natuurlijk in 2019 door met fondsenwerving. Behalve projecten voor Mondriaan Geestelijke Gezondheid en het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg  werven we onder andere voor grote projecten zoals het project ‘350 jaar Oude Hollandse Waterlinie’, de stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen en een burgerinitiatief in de provincie Utrecht. Houd ons in 2019 in de gaten.
Een goed geschreven fondsenwervingsplan komt van Quite Write! Wij werven fondsen met heel ons hart.
Fijne feestdagen!